前鋒鬥多特「大」無畏

2015-07-07 05:48:00 来源:互联网

前鋒鬥多特「大」無畏

呢個星期開始有一堆友賽上演;多蒙特亞洲之旅一來志在掘金,二來正好俾新教頭杜查試兵機會,當中除咗日本國腳香川真司會上陣外,多名陣中星級球員都有隨隊,而川崎前鋒正值兩階段聯賽休戰時間,狀態應該喺多蒙特之上,相信今場會係一場超級入球騷,要出手買一注入球大應該十拿九穩。(周二1,香港時間周二6:00pm開賽)

多蒙特夏天未有大動作,新加盟球員包括干沙路卡斯度,以及弗賴堡嘅布基等,不過球隊都有充分資金俾杜查增兵,嚟緊開季前應該都會有新星加盟;不過就算以多蒙特現有陣容,有奧巴美揚、恩莫比利等,要喺日本球隊身上取得入球應該都不成問題,何況香川仔返到祖家落場必加多兩錢肉緊,呢場多蒙特喺進攻火力上有足夠保證。

前鋒例牌有前冇後

川崎前鋒一如過去幾季都係一支有前冇後嘅球隊,日職首階段聯賽佢哋雖然只位列第5,不過入球數就排第2,國腳大久保嘉人及外援艾辛奴都有一定能力,而今戰作為次階段聯賽熱身戰,佢哋都應該會全力出擊,所以呢場波大有可能會係兩軍鬥攻局面,入球大穩開,補多注半場大都極有可能一拼命中。

流言情报