韋斯咸細抗車仔

2020-07-01 15:39:06 来源:网络

 .擺鐵桶陣搶分.

今晚英超「倫敦打吡」,力求護級嘅韋斯咸主場鬥車路士。貴為今季「倫敦打吡王」,車仔照計對住邊支同市球隊都唔怕,但偏偏對住韋斯咸就老鼠拉龜,近5次交手全部總入球開2球或以下,而且車仔只獲1勝2和2負,今場作客點都有啲戒心,唔會亂嚟,客勝有風險,寧捧中位數2.5球入球細。

(Now 621周四凌晨3時15分直播)

車路士復賽後連場大戰,雖然先後於聯賽擊敗維拉及曼城,再喺英足盃淘汰李斯特城,但值得留意嘅係,佢哋全部僅以1球取勝,體力上已有不及,踢起嚟亦就住就住,始終復賽之後賽事頻頻,球隊上下要懂得留放。

近5次交手全開細
車仔乃今季「倫敦打吡王」,7戰同市球隊獲5勝1和1負,入12球失6球,相反韋斯咸今季「倫敦打吡」戰績,只得2勝6負,得9球失14球,不過2場勝仗當中,偏偏就包括去年11月尾作客史丹福橋,以1比0擊敗車仔,吸取過教訓,相信車路士今仗不敢過分冒進,肯定會步步為營。

韋斯咸聯賽重開後連輸2場,仍然喺護級漩渦中掙扎,面對同市強隊必定大踢穩守突擊戰術,幸好對住車仔往績唔輸蝕,近5次交手有3次可以保持不失,呢5場總入球均少於3球,相信韋斯咸會照辦煮碗,擺鐵桶陣迎接車仔,捧中位數2.5球入球細啱數。