皇馬半場KO愛斯賓奴

2020-06-28 09:47:32 来源:网络

爭標直路1分不能少
西甲上演「首尾之戰」,包尾嘅愛斯賓奴主場硬撼豪門皇家馬德里。愛斯賓奴連輸2場,可見佢哋想護級都有心無力,反觀皇馬全力爭冠,西甲重開後4戰全勝,走勢銳不可當,預料上半場就有力攻陷愛斯賓奴,直取半場客勝。(Now 632周一凌晨4時直播)

皇馬自復賽後連場報捷,包括擊敗2支前列強隊華倫西亞及皇家蘇斯達,可見「銀河艦隊」整體狀態相當不俗。賽程頻密之下,皇馬主帥施丹輪換得宜,除咗莫迪歷、夏薩特等主力唔需要全勤,可以輪休之外,洛迪高高斯、雲尼斯奧斯祖利亞等新人出場亦交到貨,有效減低球員體能消耗,所以球隊每場都可以保持水準。未計昨晚賽事,皇馬同巴塞同分,為爭標1分都不能少,今場勢必先發制人,盡快奠定勝局。

武球王嘥料打擊信心
愛斯賓奴喺復賽首場擊敗艾拉維斯之後,表現無以為繼,包括打和基達菲、不敵利雲特及貝迪斯,前鋒武磊上場更加浪費1次入波黃金機會,隨時打擊信心,更加難同皇馬抗衡。特別係愛斯賓奴主場表現不濟,今季聯賽15次於地頭出擊,只獲2勝5和8負,比客場得分更少之餘,亦係聯賽主場成績最差球隊,表現令人失望。

睇番雙方近9次聯賽碰頭,皇馬不但取得8勝,而且8次都喺上半場領先,可見其閃擊戰奏效,捧半場客勝之餘,半全場「客客」亦可留意。