PSG聖伊天對攻大火併

2018-09-14 09:50:37 来源:互联网

周六凌晨法甲尾場,巴黎聖日耳門(PSG)將會主場迎戰聖伊天。以卡雲尼為首嘅PSG攻擊線今季表現依然強勁,不過新帥杜曹試陣期間,後防就難有保證,面對實力不俗嘅聖伊天好易被偷雞,兩隊鬥攻隨時再有大手筆交易,中位數3/3.5球嘅大盤唔好錯過。

(Now 639周六凌晨2時45分直播)

聖日耳門防線甩漏多
新一季PSG保留大部分主力,尤其一條豪華攻擊線喺法甲絕對超晒班,雖然今場法國新星基利安麥巴比坐緊波監,不過有尼馬同卡雲尼兩位南美老大哥壓陣,仲有迪馬利亞同達斯拿喺中場幫波,想入波根本唔係問題。唯一問題係新帥杜曹依然未解決後防漏洞,近4仗聯賽PSG雖然大獲全勝,不過其中3場都有失波,對住昂熱、甘岡呢類下游球隊都守唔住,防線表現實在信唔過。

況且對手聖伊天今季引入突尼西亞攻擊好手卡斯里表現對辦,搭住進攻核心雷米卡比拿同火速上位嘅小將馬克達古爾,鋒線實力有番咁上下,借鑑PSG過去幾場對手嘅偷襲成功例子,聖伊天今場絕對有力對聯賽「1哥」造成唔少麻煩,睇好兩隊大打對攻戰,大盤捧得過。

赢家联盟