狂牛不敗主帥大起瑞士

2018-06-03 09:32:36 来源:互联网

另外2支有份參與決賽周球隊西班牙及瑞士,周一凌晨會喺西班牙城市維拉利爾拍跳。「狂牛」西班牙自從由洛佩特吉執教後,過去2年不但於所有賽事保持不敗,如果單計熱身賽,8場比賽更加合共轟入23球,包括最近1場以6比1大炒阿根廷,對住近4場熱身賽全勝、近況唔錯嘅瑞士,隨時合演入球騷,捧大盤最上算。

(周一凌晨3時開賽)

前西班牙U23主帥洛佩特吉喺2016歐國盃決賽周後,接替迪保斯基執教西班牙,除咗喺世盃外歐洲區以10戰不敗力壓意大利首名出線,另外8場熱身賽亦取得4勝4和佳績,而且呢8場對手絕非弱旅,包括比利時、英格蘭、法國、德國及阿根廷等等,西班牙能夠喺佢哋身上加埋入成23球,進攻火力的確驚人。

瑞士排名高過西班牙
瑞士喺今屆世盃外歐洲區雖然要踢附加賽先取得決賽周席位,不過佢哋10場外圍賽其實亦攞到9勝1負,僅以得失球差輸畀葡萄牙,表現唔曳,而且佢哋單計熱身賽已4連勝,目前世界排名升至第6位,比起西班牙還要高2位,絕對有真材實料。兩軍對上一次交手於2010年世界盃決賽周,當時瑞士於分組賽首輪爆大冷以1比0擊敗西班牙,心理上亦唔輸蝕,就算今場作客一樣有本錢鬥攻,首選大盤。

论坛精华