巴塞煞科戰做大蘇

2018-05-20 11:27:18 来源:互联网

後防殘缺 前線爭氣
周一凌晨西甲多場煞科戰上演,其中巴塞隆拿主場對皇家蘇斯達。一哥巴塞上輪意外吞下今季聯賽首場敗仗,可見就算前線攻力再強,都彌補唔到防線兵源短缺嘅問題,煞科戰對住質素不俗嘅皇蘇,隨時再輸多幾粒,呢場等睇入球騷都似,中位數4.5球入球大照捧。
(Now 632周一凌晨2時45分直播)

今季成功重奪聯賽冠軍嘅巴塞,本來有望以不敗姿態完成今季賽事,不過事與願違,上仗爆大冷以4比5輸畀下游分子利雲特,守咗成季嘅聯賽不敗金身就咁冇咗。講到尾,同巴塞後防積弱有好大關係,除咗養緊傷嘅烏姆迪迪同停賽嘅沙治羅拔圖之外,上場連後衞華美倫都傷埋,加上新兵耶利文拿表現貨不對辦,防線實力大減。好彩隊中一班攻擊手夠爭氣,近5仗狂轟20球,其中4次都開5球或以上,呢場面對狀態有起色嘅皇蘇,兩軍隨時上演對攻戰,中位數4.5球入球大諗得過。

馬體會鬥伊巴吼細盤
而較早時間開波嘅,仲有馬德里體育會主場迎戰伊巴。馬體會啱啱喺歐霸捧盃,加上已經鎖定聯賽前3位置,今季任務幾乎搞掂晒,周中踢完決賽班波攰攰哋,煞科戰未必會盡全力。況且馬體會踢法不嬲以穩守為主,近4仗聯賽就全開2球或以下。呢場睇怕實力欠奉嘅伊巴,唔好話撕破密集防線,畀馬體會搓順起嚟控制住大局,隨時連波皮都掂唔到,中位數2.5球入球細唔好錯過。
(Now 632周一凌晨零時30分直播)

论坛精华