堤格雷斯半場和好路

2018-01-05 13:47:01 来源:互联网

堤格雷斯半場和好路

墨超次階段常規賽周六早上開打,首階段季後賽盟主堤格雷斯打頭陣作客普埃布拉。堤格雷斯雖然擁有一條豪華鋒線,不過首階段作客成績唔算突出,比賽初段慣踢穩陣波;普埃布拉實力所限想攻亦有心無力,今仗首選半場和。

(周六早上9時開賽,馬會網上文字直播)

堤格雷斯雖然係首階段季後賽盟主,不過常規賽只排第2,而且單計常規賽作客成績,佢哋9場只得2勝,勝出率不足3成,水準同主場差好遠。堤格雷斯前線星光熠熠,無論厄瓜多爾國腳安拿華倫西亞、智利國腳伊度亞度華加斯或法國箭頭基格納都獨當一面,所以佢哋比賽初段根本唔使同你急,特別係作客賽事,佢哋首階段常規賽9仗作客有7次開出半場和就係最好證明。

普埃布拉首階段常規賽排名第15,總計對上6個階段賽事平均分,佢哋仲未擺脫降班威脅,仍要搶分護級,不過佢哋喺首階段3支入波最少嘅墨超球隊之一,17場僅入14球,要攻破堤格雷斯大門亦唔不容易,今場捧半和最穩陣。

阿特拿斯坐和望贏
另一場次階段賽事由阿特拿斯主場鬥利昂。阿特拿斯近3次主場鬥利昂未輸過,而且佢哋仲要搶分護級,戰意靠得住。利昂對上3個階段首戰全部輸波,包括最近1次於主場淨吞阿特拿斯3蛋,平手盤捧阿特拿斯。

(周六早上11時開賽)

论坛精华