意軍昏瑞細難翻身

2017-11-13 16:17:25 来源:互联网

意軍昏瑞細難翻身

世界盃外圍賽歐洲區附加賽,首回合以1球落後嘅意大利,周二凌晨將會返到主場背水一戰再鬥瑞典,不過意大利上仗踢法雜亂無章,全場毫無優勢之餘,中前場仲嚴重斷纜,搞到一班前鋒喺前線冇啖好食,瑞典有1球在手,呢場作客肯定擺定大巴招呼意軍,意大利雖然話要焗攻反勝,但係邊有齋講咁簡單,呢場兩隊睇怕難有大手交易,捧2.5球入球細。

(有線61及201台周二凌晨3時45分直播)

意大利首回合落後命懸一線,世界盃晉級形勢絕對唔樂觀,上仗表現堪稱慘淡嘅藍衫軍,其實早在小組賽作客淨吞西班牙3蛋之後,就引起傳媒和球迷不滿,領隊雲杜拿首當其衝孭晒鑊,遭批評話佢係意大利國家隊史上最渣教頭,箇中原因同佢頻頻換陣不無關係,搞到一班球員無所適從,上仗3-5-2陣式證明冇料到,嚟緊好大機會又要再轉,皆因中場大將馬高華拉堤累積黃牌次回合要停賽,對本來運作唔算順暢嘅中場嚟講真係雪上加霜,加上上仗啱啱傷愈就頂硬上嘅比洛迪表現一般,聯賽當弗嘅施蒙尼沙薩又未好番,前場冇人入到波,呢場試問又點樣取勝?

瑞典爛頭卒勝在肯砌

踢法硬朗嘅瑞典雖然人腳同實力唔算標青,不過勝在肯搏鬥志盛,尤其係一班前場球員,好似喺西亞揾食嘅馬古斯貝治,同埋喺法甲圖盧茲連正選都冇嘅托禾倫,上仗就逼到一班經驗老到嘅意大利後防出錯失波,就連喺英超面對哈特斯菲爾德都騰晒雞嘅瑞典後衞域陀連迪路夫,上場對住意大利都毫不怯場,表現穩健生性番,呢場面對一班冇貨交嘅意大利前鋒冇有怕,兩軍前鋒都難有作為,今場入波又點會多吖?

论坛精华