波蘭墨西哥歎細界

2017-11-13 16:16:50 来源:互联网

波蘭墨西哥歎細界

明年世界盃決賽周2支參賽勁旅波蘭同墨西哥,今晚會喺格但斯克拍跳,話就話係為世界盃備戰,不過2隊都唔想踢殘班主力球員,雙方王牌射手羅拔利雲度夫斯基同查維亞靴南迪斯,賽前不約而同受傷多數唔會上陣,大家齊齊就住踢之下,開入球細[2.5球]機會好大。

(myTV SUPER 302周二凌晨3時45分直播)

波蘭近年成績突出,好大程度係因為王牌射手羅拔利雲度夫斯基狀態大勇,波蘭喺世盃外分組賽入咗28球,當中有16個就係由「羅拔仔」攻入。今次國際賽期,「羅拔仔」因傷休戰,波蘭上仗即刻死火,同烏拉圭踢成0比0平手,而且波蘭對上3次友賽總入球都係2球或以下,同踢世盃外展現嘅強大火力完全唔同。

墨西哥啱啱同比利時踢友賽激戰踢成3比3,不過主力射手查維亞靴南迪斯喺該仗拉傷大腿,踢咗半場多啲就被迫退下火線,今仗極可能會缺陣,墨西哥冇咗「小豌豆」肯定鋒力大減,要攻破防守出色嘅波蘭唔容易,細盤好路!

论坛精华