馬體會再謀“利”

2017-03-15 05:05:39 来源:互联网

馬體會再謀“利”


    無論歐冠盃或歐霸盃,近幾年幾乎都係西甲球隊天下。今年西甲球隊持續強勢,兩大豪門皇馬與巴塞已順利殺入八強。另一雄獅馬體會明晨與利華古遜踢次回合,馬體會在首回合已領先四比二,今仗主場如無意外可入八強。

    利華古遜今仗要淨勝三球才能反勝,唯一戰略就是狂攻,但主場都失四球,證明防守相當脆弱。講防守,馬體會在西甲認第二,冇邊隊夠膽認第一,利華古遜拍馬追唔上。講鋒力,基斯文、卡拉斯高、加美路及哥利亞都極具級數,利華古遜只靠“小豆”靴南迪斯,及德國邊緣國腳禾蘭,攻防明顯不及馬體會完整。

    馬體會近七戰除輸畀巴塞外取得五勝一和,整體發揮穩定。利華古遜近三戰一和兩負共失九球,今場攻又死,唔攻又死,要贏對手三球冇乜可能。初盤馬德里體育會讓一球,捧馬體會贏波冇斷“古”。

    推介:馬德里體育會二比〇

流言情报